Priestley + Associates Architecture

Projects | Description | Profile | Contact

`

View larger image

To suit the art-collector owner, this compact residence, formerly a blacksmith shop, was designed with a clean, minimal style to suit the owner’s aesthetic. Because of the restrictions on expanding the footprint, the design incorporated a new dormer, stair, and a cross gable. All the interior spaces on the first floor flow into one another making the spaces seem larger. The house now has new owners. They have flipped some of the spaces for their purposes and still find the house versatile and simple, not wanting to change the original intent. The exterior responds to a dense village setting rich with historic homes – an aesthetic simultaneously traditional and spare. The house fits right into its surroundings with measured restraint. This project received a Maine AIA Honor Award in 2012.

Village Contemporary

Rockport, Maine

 
 
 
 
 
 
Photography: © Susan Teare
and © Trent Bell

Awards: 2012 Maine AIA Honor Award

Published In: “The New Small House” by Katie Hutchison, Taunton Press




Hosted by

all items are copyright 2018 by Priestley + Associates Architecture or Architects USA, all rights reserved.