Scott DeVere Architecture

Projects | Description | Profile | Contact

`


The design main feature is a system of movable partitions used to divide and allow the configurations of spaces to be varied. Because the windows are on the long sidewall, the floor is organized into “chambers” along the length by sliding panels that span the entire floor width. A mix of solid, translucent, and clear panels allow daylight and spatial connections to be varied, depending on the desire for openness or privacy. In general, the looseness and fluidity of the plan are controlled by the needs and desires of the users.

SoHo Loft

New York City, New York

Residential Renovation in 19th C. Industrial Building

 
 
 
Size (sf): 2000




Hosted by

all items are copyright 2017 by Scott DeVere Architecture or Architects USA, all rights reserved.