Scott DeVere Architecture

Projects | Description | Profile | Contact

`


The project is a complete renovation of a dilapidated four unit tenement. Additions were made to the rear and a new floor added. The interiors were re-creaeted with fluid spatial relationships along a curved "life-line" wall. This wall connects the front and rear of each floor, acting also to compress and contract space from side to side. The top floor addition is a more open space, with front and rear areas defined by the curved forms of the exterior terrace and bathroom pushing into the rectangular geometry of the open floor.

Brooklyn Apartment Building

Brooklyn, New York

Complete Renovation

 
 
 
 
Completed: 2002

Published In: New York Times, Sept 8, Real Estate Section




Hosted by

all items are copyright 2017 by Scott DeVere Architecture or Architects USA, all rights reserved.